Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Τ. Κορωνάκης: «Η κυβέρνηση δίνει μια μάχη, για να καταλήξει με μια συμφωνία εντός της λαϊκής εντολής»

Τ. Κορωνάκης: «Η κυβέρνηση δίνει μια μάχη, για να καταλήξει με μια συμφωνία εντός της λαϊκής εντολής»
Την πεποίθηση ότι σε καμία στιγμή η κυβέρνηση δεν θα ρισκάρει μισθούς και συντάξεις για να πληρώσει τις δόσεις εξέφρασε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης και…

Σχετικά με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος τόνισε ότι «πιστεύω ότι η κυβέρνηση δίνει μια μάχη, για να καταλήξει με μια συμφωνία εντός της λαϊκής εντολής. Αν η συμφωνία είναι εκτός της εντολής που έχει πάρει, προφανώς θα ερωτηθεί ο ελληνικός λαός».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο κ. Κορωνάκης εκτίμησε ότι η πίεση αυτή τη στιγμή είναι και προς την κυβέρνηση και προς τους εταίρους που «είναι ώρα να κάνουν ένα βήμα, δεν μπορούν να απαιτούν να γίνουν όλα τα βήματα από τη δική μας πλευρά».

Ο κ. Κορωνάκης κάλεσε την Ευρώπη να σεβαστεί την εντολή του ελληνικού λαού και υπογράμμισε ότι «υπάρχει ένα ζήτημα πολιτικής βούλησης».

«Αν οι εταίροι μας, θέλουν μια συμφωνία με την Ελλάδα ή όχι. Γιατί αν η άποψη των εταίρων είναι ότι η Ελλάδα σώνει και καλά, ανεξαρτήτως τι λέει η ελληνική κοινωνία, πρέπει να υπογράψει νέο μνημόνιο, τότε αυτή η λύση δεν υπάρχει για την ελληνική κυβέρνηση» σημείωσε.

Διαβεβαίωσε ότι «εμείς θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να διασφαλίσουμε τους μισθούς και τοις συντάξεις. Δεν είναι τεχνικό το θέμα, είναι πολιτικό. Βρισκόμαστε σε εξελίξεις, θα περιμένουμε να δούμε την απόφαση του Eurogroup».

Όπως έκανε γνωστό τα όργανα του κόμματος και της κυβέρνησης βρίσκονται σε συνεχή, με μια έννοια, συνεδρίαση, «θα εκτιμήσουμε όλες τις καταστάσεις».

Σχετικά με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος επεσήμανε ότι «πιστεύω ότι η κυβέρνηση δίνει μια μάχη, για να καταλήξει με μια συμφωνία εντός της λαϊκής εντολής. Αν η συμφωνία είναι εκτός της εντολής που έχει πάρει, προφανώς θα ερωτηθεί ο ελληνικός λαός».



from ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - toxwni.gr http://ift.tt/1cIiKz4
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου