Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Vntage κουτί επεξεργασμένο με decoupage, πατίνες, stencil



Ε

ξαιρετικά καλαίσθητη κατασκευή που θα ολοκληρώσετε σε μικρό χρόνο και χρησιμοποιώντας όχι πολλά υλικά, το δε  συνολικό ύφος μπορεί να διαφοροποιηθεί και να πάρει ...άπειρες τελικές όψεις ανάλογα με το χαρτί-χαρτοπετσέτα που θα χρησιμοποιήσετε. Eιδικά αν διαθέτετε ένα παλιό κουτί το συνολικό κόστος της είναι μικρό και σε κάθε περίπτωση κατά πολύ μικρότερο σε σχέση με το να αγοράσετε έτοιμο κάτι ανάλογο είτε για την διακόσμηση του σπιτιού σας είτε για να το προσφέρετε ως δώρο




 ΥΛΙΚΑ-ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Κουτί 
- 2 ξύλινα διακοσμητικά (ταμπελάκια)
Χαρτοπετσέτα κόλλα - βερνίκι για decoupage
Ακρυλικά χρώματα (άσπρο, καφέ)
Πατίνα (μπρονζέ, άσπρη)
- Stencil
- Σίδερο, λαδόκολλα, πινέλα, σφουγγαράκι, αυτοκόλλητα διπλής όψης, κορδέλα. 

T I P S
- To τελικό εφέ, "πιτσίλισμα" με σταγόνες χρώματος,  προσφέρει μια ιδιαίτερη αντικέ "πινελιά" και για να το κάνετε πετυχημένα κάντε πρώτα μερικές δοκιμές πάνω σε ένα απλό χαρτόνι αφού πριν αραιώσετε την μπογιά με νερό και ασφαλώς αφού καλύψετε με χαρτί το τμήμα της κατασκευής που δεν θέλετε να πάει το χρώμα. 

- Παραμφερές αποτέλεσμα με εκείνο που δημιουργεί τo καφέ χρώμα πατίνας μπορείτε να έχετε και με την χρήση μπρονζέ-χρυσαφί ακρυλικού χρώματος. 

- Σε όλες αυτού του τύπου τις εφαρμογές το "γέμισμα" του stencil μπορεί να γίνει και με απλό ακρυλικό χρώμα, με πάστα ή και απλό έτοιμο ακρυλικό-ελαστικό στόκο για ελαφρά πιο "ανάγλυφο αποτέλεσμα" που όμως στην συνέχεια θα χρειαστεί να βάψετε με χρώμα. Δείτε εδώ γενικές πληροφορίες και αναλυτικές οδηγίες για το βάψιμο με stencils

- Η εσωτερική διακόσμηση του αντικειμένου σε παρόμοιες κατασκευές τελειοποιεί και διαφοροποιεί κατά πολύ το συνολικό αποτέλεσμα, ειδικά αν πρόκειται για αντικείμενο που θέλετε να προσφέρετε ως δώρο. Αν όμως πρόκειται για ένα απλό κουτί αποθήκευσης τοποθετημένο σε μια ραφιέρα, γραφείο κλπ που απλώς θέλετε να λειτουργεί και διακοσμητικά μπορείτε και να την παραλείψετε αφήνοντας το μέσα μέρος του κουτιού στην φυσική του όψη ή περνώντας απλώς ένα βερνίκι ξύλου.

- Το τρυκ με το "σιδέρωμα" είναι ιδιαίτερα πρακτικό για το πολύ λεπτό χαρτί της χαρτοπετσέτας, ειδικά για αρχάριους, και σας επιτρέπει να την κολλήσετε εύκολα χωρίς να τσαλακώσει ή να σκιστεί αν όμως το προτιμάτε ή αν χρησιμοποιήσετε ρυζόχαρτο ή άλλο πιο χοντρό χαρτί ασφαλώς και μπορείτε να δουλέψετε με τον παραδοσιακό τρόπο: κόλλα και πινέλο. 

- Κάθε είδους υλικό-εργαλείο για κατασκευές decoupage θα τα βρείτε σε πολλές διαφορετικέςποιότητες και τιμές για να επιλέξετε σε όλα τα καταστήματα με σχετικά είδη. Δείτε εδώ ένανενδεικτικό κατάλογο με τέτοια eshops

- Ασφαλώς και από φωτογραφίες, videos, οδηγίες κλπ, από όπου και αν τις αντλήσετε, σας δίνεται μια γενική εικόνα για κάθε είδους τεχνική και κυρίως η δυνατότητα να αποφασίσετε αν η όληδιαδικασία και το τελικό αποτέλεσμα σας αρέσουν, σας είναι χρήσιμα και θέλετε να ασχοληθείτεμε κάτι παρόμοιο. Με τις χειροποίητες κατασκευές συμβαίνει ό,τι ακριβώς και με κάθε άλλοαντικείμενο. Μπορείτε μόνοι σας να ενημερωθείτε, να διαβάσετε, μπορείτε και να το ...σπουδάσετε. Αν λοιπόν σας ενδιαφέρει να μάθετε την κάθε τεχνική εμπεριστατωμένα και σεβάθοςπαρακολουθήστε κάποια από τα πολλά σεμινάρια που πραγματοποιούν επαγγελματίεςτου χώρου, επιλέγοντας με κριτήριο όχι μόνον το κόστος, που ασφαλώς και είναι σημαντικόςπαράγοντας για όλους μας ειδικά αυτές τις δύσκολες εποχές, αλλά κυρίως επιλέξτε να μάθετε αυτό που σας ενδιαφέρει δίπλα σε ανθρώπους που πέρα από την ...μηχανική εφαρμογή υλικώνκατέχουν και θα σας διδάξουν και το καλλιτεχνικό κομμάτι της κάθε τεχνικής, αυτό είναι πουδιαφοροποιεί το τελικό αποτέλεσμα για όποιου είδους τέχνη-τεχνική και αν πρόκειται. 




from ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ http://ift.tt/1Fm5fw2
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου