Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΚΗΡΟΠΗΓΙΑ με ΚΟΧΥΛΙΑ



Κ

ηροπήγια σε απόλυτα καλοκαιρινό ύφος για διακοσμήσεις εσωτερικών αλλά και εξωτερικών χώρων στο μπαλκόνι ή στην αυλή, ενώ οι συνθέσεις-κατασκευές αυτού του είδους είναι μια πολύ όμορφη και οικονομική ιδέα και ιδιαίτερα εντυπωσιακά χειροποίητα δώρα. 


whatsurhomestory.com
Εκτός από κοχύλια θα χρειαστείτε θερμοκολλητικό πιστόλι και μια βάση πάνω στην οποία θα "στηθεί" η κατασκευή. 
Μπορεί να είναι οποιοδήποτε κομμάτι ξύλου,  ενώ πρακτικές λύσεις για αυτήν την χρήση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ξύλινο ή μεταλλικό καπάκι από βάζο κουζίνας ή και ένα μικρό πήλινο πιατάκι γλάστρας. 
whatsurhomestory.com
Τα κοχύλια θα πρέπει να είναι ελαφρά κυρτά και μικρού πάχους, αυτό είναι και το πιο συνηθισμένο είδος (αχιβάδες) που θα μαζέψετε  στην θάλασσα, αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε διακοσμητικά που θα βρείτε σε εποχιακά - καταστήματα ειδών σπιτιού. 

whatsurhomestory.com
Αν είναι διπλά ανοίξτε τα προσεκτικά στην μέση με ένα κοφτερό μαχαίρι, τοποθετήστε το κερί ή το κηροπήγιο στο κέντρο της βάσης, ώστε να έχετε έναν "οδηγό" για το πόσο ακριβώς τμήμα της βάσης θα πρέπει να μείνει κενό και αρχίστε να κολλάτε τα κοχύλια, με την εσωτερική τους πλευρά προς τα επάνω, το ένα δίπλα στο άλλο περιμετρικά της βάσης και ξεκινώντας από το πιο ακριανό σημείο της.  
whatsurhomestory.com
whatsurhomestory.com
Αφού ολοκληρώσετε την πρώτη σειρά, κάνετε ακριβώς το ίδιο και για όλες τις επόμενες, έως ότου η κατασκευή να αποκτήσει το ύψος και τον όγκο που θέλετε, προσέχοντας σε κάθε επόμενη σειρά να ξεκινάτε από το σημείο που ενώνονται δύο κοχύλια της κάτω σειράς και ελαφρά σε πιο όρθια θέση από την προηγούμενη, έτσι ώστε σταδιακά το σύνολο να "κλείνει" προς τα μέσα. 
whatsurhomestory.com
Στις σειρές που δεν ακουμπούν καθόλου στην βάση, θα κολλήσετε τα κοχύλια πάνω στην κάτω σειρά και μεταξύ τους τοποθετώντας κόλλα στα σημεία που ενώνονται και το ένα επικαλύπτει ελαφρά το άλλο. 


Ο τελικός σχηματισμός-σχέδιο ενός τέτοιου κηροπηγίου μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το σχήμα και το μέγεθος των κοχυλιών που θα χρησιμοποιήσετε, αλλά και το πόσο πυκνές θα είναι οι σειρές των κοχυλιών, έτσι μπορεί  να προκύψει ένα εντελώς συμμετρικό ή πιο ασύμμετρο σχέδιο, ίσως χρειαστεί αν χρησιμοποιήσετε μικρά κοχύλια να απαιτηθούν  δύο σειρές κοχυλιών για να φτιάξετε την κάθε επιμέρους κατά ύψος σειρά της κατασκευής κλπ. πάντως η φιλοσοφία και ο τρόπος που θα δουλέψετε είναι ίδιος σε κάθε περίπτωση και είτε θελήσετε να δημιουργήσετε ένα μέτριου-μεγάλου μεγέθους τέτοιο καλοκαιρινό κηροπήγιο είτε να "στολίσετε" την βάση μικρών κεριών με κοχύλια.
whatsurhomestory.com
whatsurhomestory.com
Αν θέλετε μπορείτε και να βάψετε τα κοχύλια, σε όποια απόχρωση θέλετε, είτε πριν αρχίσετε να τα κολλάτε, είτε στο τέλος, τονίζοντας είτε με ακρυλική μπογιά τις άκρες τους ή ορισμένα σημεία με μπρονζέ ή χρυσαφί ακρυλική μπογιά, τέμπερα ή γκλίτερ αν το προτιμάτε, ανάλογα και με το χρώμα των κοχυλιών και το γενικότερο "ύφος" που θέλετε να έχει η σύνθεση. 
Αν θέλετε απλώς να "ζωντανέψετε" το φυσικό χρώμα τους και να πάρουν την γυαλάδα που έχουν όταν είναι βρεγμένα, περάστε τα κοχύλια πριν ξεκινήσετε την κατασκευή με ένα γυαλιστικό βερνίκι για πέτρα ή ξύλο, που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με χρώματα. 


Για περισσότερη ασφάλεια, σε κατασκευές με χαμηλά κεριά, προτιμήστε αντί να τα τοποθετήσετε απευθείας πάνω στην βάση, στο κέντρο της κατασκευής, να βάλετε ένα γυάλινο κηροπήγιο που μέσα του θα μπει το κεράκι ώστε σίγουρα η φλόγα να είναι όσο χρειάζεται απομακρυσμένη από την επιφάνεια των κοχυλιών. 













ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:  (με κλικ μεγενθύνονται)










from ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ http://ift.tt/1G6UWBV
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου