Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

DECOUPAGE σε ΨΑΘΙΝΑ ΚΑΠΕΛΑ



www.123rf.com
Α

πλός αλλά ιδιαίτερος τρόπος για να προσθέσετε χρώμα και ...ζωντάνια σε ψάθινα καπέλα.


Η διαδικασία δεν διαφέρει σε τίποτα από την γενική τεχνική του decoupage και είναι ακόμη πιο εύκολη σε σχέση π.χ με την εφαρμογή πάνω σε μια εντελώς λεία ξύλινη ή μεταλλική επιφάνεια αφού η υφή της ψάθας θα ...κρύψει εντελώς πιθανές μικροατέλειες στο στρώσιμο του χαρτιού. 


Επιλέξετε κατά το δυνατόν "πυκνά" στην ύφανσή τους (χωρίς μεγάλα διάτρητα κενά) απλά ψάθινα καπέλα και χάρτινα μοτίβα από χαρτοπετσέτες ή ρυζόχαρτο. Όσο πιο λεπτό είναι το χαρτί τόσο καλύτερο προκύπτει το τελικό αποτέλεσμα πάνω σε ψάθινα αντικείμενα. 

Κόψτε με ψαλιδάκι τα μοτίβα σε όσο μεγαλύτερο "βάθος" του σχεδίου, απλώστε μικρή ποσότητα κόλλας πάνω στο καπέλο, ακουμπήστε το χαρτί και αρχικά στρώστε το με τα δάχτυλά σας και απαλές κινήσεις από το κέντρο προς τα έξω έως να ισιώσει εντελώς. Με την ίδια φορά περάστε κόλλα με πινέλο και πάνω από το χαρτί και αφήστε να στεγνώσει

Ανάλογα με το μέγεθος και το σχέδιο του καπέλου μπορείτε να προσθέσετε στην επιφάνειά του ένα μεγάλο ή περισσότερα και πιο μικρά χάρτινα μοτίβα, όπως και κάποια επιπρόσθετα υφασμάτινα στοιχεία μαντήλια, κορδέλες κλπ. 

Σε αυτού του είδους εφαρμογή decoupage το αποτέλεσμα προκύπτει "φυσικότερο", σαν σχέδιο-στάμπα πάνω στην ψάθα,  αν δεν χρησιμοποιήσετε χρώμα για επιζωγράφιση του μοτίβου, ενώ όταν η κόλλα στεγνώσει εντελώς περάστε απαραιτήτως 3-4 προστατευτικό βερνίκι που θα αδιαβροχοποιήσει την κατασκευή σας και θα την προστατέψει από μικροφθορές.  

Μπορείτε ασφαλώς να χρησιμοποιήσετε κάθε τύπου σχέδια, όμως τα έντονου χρωματισμού λουλούδια θα δώσουν στα ψάθινα καπέλα σας ιδιαίτερα καλαίσθητο ρομαντικό, vintage ύφος. 

Τα λευκά καπέλα είναι ιδανικά για να αναδειχθούν τέλεια οι αποχρώσεις των μοτίβων. αλλά και πάνω στο φυσικό χρώμα της ψάθας το αποτέλεσμα προκύπτει ιδιαίτερα "διακριτικό" και καλαίσθητο
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, εκτός από χαρτί, μπορείτε να δουλέψετε και με λεπτά βαμβακερά υφάσματα τόσο πάνω σε διακοσμητικά ψάθινα καπέλα όσο και σε αυτά που απλώς θέλετε να ...φορέσετε ενώ φυσικά εκτός από καπέλα με decoupage μπορείτε να αλλάξετε την όψη κάθε είδους ψάθινου αντικειμένου όπως π.χ καλάθια, καρέκλες κλπ. 











cathiefilian.blogspot.nl


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:dodeco.blogspot.co.uk








from ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ http://ift.tt/1AJKisX
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου