Κυριακή 24 Μαΐου 2015

DIY: 50+ ΚΑΘΙΣΤΙΚΑ εξωτερικών χώρων από ΠΑΛΕΤΕΣ



Ο

πιο οικονομικός τρόπος για να  συνθέσετε ένα "καθιστικό" στην αυλή, στο μπαλκόνι, στο εξοχικό  κλπ ενδεδειγμένος τόσο για μικρούς χώρους αφού π.χ στον ίδιο ακριβώς διαθέσιμο χώρο που θα βάζατε δύο απλές καρέκλες ακόμη και με δύο μόνο παλέτες την μία πάνω στην άλλη θα δημιουργήσετε ένα ...καναπεδάκι πολύ πιο άνετο και όμορφο,  αλλά και για ιδιαίτερα μεγάλους χώρους αφού συνθέσεις, γωνιακοί καναπέδες κλπ. από παλέτες θα σας κοστίσουν πολύ λιγότερο σε σχέση με κάθε άλλου είδους έπιπλα εξωτερικού χώρου, τα οποία αν ρίξετε μια ματιά στην αγορά θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι καθόλου φτηνά. Π.χ μια ξύλινη, ανθεκτική και καλής ποιότητας καρέκλα σκηνοθέτη θα σας κοστίσει από 30-40 ευρώ ενώ το κόστος μιας παλέτας είναι το ίδιο, σε πολλές περιπτώσεις και μικρότερο από μια ...πλαστική καρέκλα. Δείτε εδώ λεπτομέρειες για το που και πόσο θα βρείτε παλέτες για κάθε είδους κατασκευές.  


Τέτοιου τύπου καθίσματα εφαπτόμενα σε τοίχους ή γενικά σταθερά σημεία, δεν είναι απαραίτητο να διαθέτουν πλάτη, αν όμως βρίσκονται τοποθετημένα ελεύθερα στον χώρο ή απλώς αν θέλετε να έχουν την όψη "ολοκληρωμένου" καναπέ το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ...μερικές ακόμη παλέτες. 

Ολόκληρες ή αφού βγάλετε την δεύτερη σειρά από σανίδες ή και αφού τις κόψετε στο πλάτος που θέλετε θα τις καρφώσετε στο πίσω μέρος ενώ ασφαλώς μπορείτε να καρφώσετε πρόσθετες σανίδες δίνοντας και στην πλάτη όπως ακριβώς και στα καθίσματα τέτοιων επίπλων πολλές διαφορετικές μορφές. 
Τόσο σε μπαλκόνια όσο και σε αυλές τα καθιστικά αυτού του τύπου θα συνδυαστούν θαυμάσια με ένα αντίστοιχο τραπέζι φτιαγμένο επίσης από παλέτες και κάθε μορφής ξύλινα, μεταλλικά, γυάλινα, κεραμικά, πέτρινα και υφασμάτινα διακοσμητικά στοιχεία, δημιουργώντας μια ιδιαίτερα ...καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. 


Εκτός από τον τρόπο που θα επιλέξετε για να επεξεργαστείτε τις παλέτες (με βερνίκι σε φυσικό απόχρωση ξύλου - χρώμα - τεχνικές παλαίωσης κλπ) η τελική μορφή κάθε τέτοιας κατασκευής διαφοροποιείται σημαντικά ανάλογα με το είδος μαξιλαριών που θα την πλαισιώσετε. 

Η επιλογή στα μαξιλάρια, πέρα από το τι πρακτικά σας εξυπηρετεί ανάλογα με την χρήση ενός τέτοιου καθιστικού εξαρτάται και από το ποια είναι η οικονομικότερη επιλογή, ανάλογα με το μέγεθος ενός τέτοιου καναπέ:

1.  Tα "βαρέως" τύπου ενιαία μαξιλάρια από αφρολέξ κομμένο ακριβώς στις διαστάσεις που σας χρειάζονται είναι τα ανθεκτικότερα και σταθερότερα έχουν όμως ένα αρκετά σημαντικό κόστος που, κατ΄αρχήν, μπορείτε να μειώσετε αν φτιάξετε μόνοι σας τα καλύμματα από φτηνά υφάσματα/ρετάλια που θα βρείτε σε προσφορές, εκπτώσεις κλπ. ή από παλιά ριχτάρια, λευκά είδη κλπ. που ήδη διαθέτετε, ενώ ένα ακόμη μειονέκτημά τους ειδικά αν πρόκειται για μια σύνθεση από παλέτες μεγάλων διαστάσεων είναι ότι θα χρειαστούν αντίστοιχα μεγάλο χώρο αποθήκευσης κατά τους χειμερινούς μήνες που δεν θα τα χρησιμοποιείτε. 



2.  Με παλιά στρώματα ή και παπλώματα που θα ντύσετε με οικονομικά υφάσματα, μπορείτε να δημιουργήσετε μαξιλάρια για τέτοιου είδους έπιπλα εξίσου βολικά και σταθερά με εκείνα από αφρολέξ. 

Η λύση των παπλωμάτων είναι μια ιδιαίτερα οικονομική επιλογή ακόμη κι αν χρησιμοποιήσετε καινούργια παπλώματα που θα βρείτε σε πολύ οικονομικές τιμές σε παζάρια, λαϊκές αγορές, ακόμη και σε super markets, αφού για αυτήν την χρήση δεν σας ενδιαφέρει ούτε η ποιότητα ούτε και το σχέδιο, θα τα διπλώσετε στην διάσταση που θέλετε και θα τα ...κρύψετε κάτω από το εξωτερικό κάλυμμα του μαξιλαριού. 


3.  Σε καταστήματα με αθλητικά είδη ή πολυκαταστήματα ειδών σπιτιού θα βρείτε σε περιόδους εκπτώσεων-προσφορών στρωματάκια γυμναστικής σε τιμές  χαμηλότερες από το να παραγγείλετε αφρολέξ σε αντίστοιχη διάσταση. Και αυτά μπορούν να κοπούν στις διαστάσεις που θέλετε και να γίνουν ...γέμισμα για μαξιλάρια. 

4.  Τα μαξιλάρια ενός καναπέ από παλέτες δεν είναι υποχρεωτικό να είναι ενιαία και να καλύπτουν πλήρως ολόκληρο το μήκος του καθίσματος ή και της πλάτης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μεμονωμένα μαξιλάρια, όπου τα βρείτε σε οικονομικές τιμές, ενώ ιδιαίτερα πρακτικό θα αποδειχτεί αν ράψετε στις άκρες τους μερικά υφασμάτινα κορδελάκια με τα οποία θα τα δέσετε-συγκρατήσετε πάνω στο ξύλο ώστε να μένουν σταθερά στην θέση τους ενώ το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με ταινία velcro (κριτς-κρατς). Κολλήστε μερικά κομμάτια ταινίας πάνω στο ξύλο των καθισμάτων και στα αντίστοιχα σημεία στην πίσω όψη των μαξιλαριών.

5.  Παλιά ή οικονομικά χαμηλά μαξιλάρια ύπνου, επίσης μπορούν να γίνουν το τέλειο ...γέμισμα για να φτιάξετε μεγάλου μεγέθους μαξιλάρες για ένα καθιστικό από παλέτες. 
Υπολογίστε και φτιάξετε πρώτα το ενιαίο εξωτερικό κάλυμμα στις διαστάσεις που θέλετε, τοποθετήστε μέσα τα μαξιλάρια για να σημαδέψετε με καρφίτσες τα σημεία ανάμεσά τους και σε κάθε τέτοιο σημείο κάντε μια ραφή
Αν θέλετε το κάλυμμα να πλένεται, στο πλαϊνό μέρος του καλύμματος κάθε μαξιλαριού θα τοποθετήσετε ταινία κρατςφερμουάρ ή κουμπάκια ώστε εύκολα να αφαιρείται ξεχωριστά το κάθε μαξιλάρι. 

6.  Σαν μαξιλάρια πλάτης, σε καναπέδες εφαπτόμενους σε τοίχους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάθε είδους απλά διακοσμητικά μαξιλαράκια που πολύ εύκολα θα φτιάξετε από κάθε είδους παλιά υφάσματα-ρετάλια κλπ. και επίσης θα γεμίσετε με οικονομικούς τρόπους. Δείτε λεπτομέρειες εδώ και εδώ




































ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:








from ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ http://ift.tt/1KgoOcJ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου