Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Vintage κουτί επεξεργασμένο με decoupage, κρακελέ, stencil



E

ξαιρετικά όμορφη κατασκευή, το ύφος της οποίας μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με το σχέδιο στην χαρτοπετσέτα και τις αποχρώσεις που θα χρησιμοποιήσετε, να αποτελέσει ένα κομμάτι για εποχιακές διακοσμήσεις αν χρησιμοποιήσετε αντίστοιχα π.χ μοτίβα καλοκαιρινά, χριστουγεννιάτικα, πασχαλινά κλπ και που ασφαλώς είναι και ένα ιδιαίτερο χειροποίητο δώρο







 ΥΛΙΚΑ-ΕΡΓΑΛΕΙΑ
- Κουτί (ξύλινο, από mdf ή και χάρτινο)
- 2 απλά σουβέρ

- Χαρτοπετσέτα - κόλλα και βερνίκι για decoupage
- Βερνίκι κρακελέ
- Πάστα (λευκή)
Ακρυλικά χρώματα (άσπρο, μαύρο, κόκκινο, καφέ)
- Πατίνα (καφέ)

- Δυο μικρά κομμάτια δαντέλα και ένα κομμάτι σκοινί
Σίδερο, λαδόκολλα, πινέλα, σφουγγαράκι, σπάτουλα, σφουγγάρι γυαλόχαρτο, αυτοκόλλητα διπλής όψης. 

TIPS
- Το κομμάτι του stencil ακόμη και αυτό του κρακελέ ασφαλώς και αν θέλετε μπορούν να παραλειφθούν, προσφέρουν όμως και τα δύο ένα "επαγγελματικό" πολύ όμορφο τελικό αποτέλεσμα. 


- Κάθε απόχρωση ακρυλικού χρώματος που πιθανόν σας χρειαστεί για κάθε είδους κατασκευές, μπορείτε να την φτιάξετε αναμειγνύοντας λευκό ή μαύρο με κάποιο από τα υπόλοιπα βασικά χρώματα. Γι΄αυτό και αν σκοπεύετε να ασχοληθείτε είτε decoupage φροντίστε να προμηθευτείτε μια μεγάλη οικονομική συσκευασία άσπρου και μικρότερες με μαύρο, κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, μπλε ώστε να μπορείτε να φτιάξετε οποιαδήποτε άλλη απόχρωση.   

- Το ίδιο ακριβώς κάντε και για τις πάστες. Ανακατεύοντας λευκή με μια μικρή ποσότητα ακρυλικού χρώματος θα δημιουργήσετε πάστες σε όποια αντίστοιχη απόχρωση. 

- Κάθε είδους υλικό-εργαλείο για decoupage και σχετικού είδους κατασκευές θα τα βρείτε σε πολλές διαφορετικές ποιότητες και τιμές για να επιλέξετε σε όλα τα καταστήματα με σχετικά είδη. Δείτε εδώ έναν ενδεικτικό κατάλογο με τέτοια eshops

- Ασφαλώς και από φωτογραφίες, videos και αναλυτικές οδηγίες σας δίνεται μια γενική εικόνα για κάθε είδους τεχνική και κυρίως η δυνατότητα να αποφασίσετε αν η όλη διαδικασία και το τελικό αποτέλεσμα σας αρέσουν, σας είναι χρήσιμα και θέλετε να ασχοληθείτε με κάτι παρόμοιο. Με τις χειροποίητες κατασκευές συμβαίνει ό,τι ακριβώς και με κάθε άλλο αντικείμενο. Μπορείτε μόνοι σας να ενημερωθείτε, να διαβάσετε, μπορείτε και να το ...σπουδάσετε. Αν λοιπόν σας ενδιαφέρει να μάθετε την κάθε τεχνική εμπεριστατωμένα και σε βάθος, παρακολουθήστε κάποια από τα πολλά σεμινάρια που πραγματοποιούν επαγγελματίες του χώρου χώρο, επιλέγοντας με κριτήριο όχι μόνον το κόστος, που ασφαλώς και είναι σημαντικός παράγοντας για όλους μας αυτές ειδικά τις δύσκολες εποχές, αλλά κυρίως επιλέξτε να μάθετε αυτό που σας ενδιαφέρει δίπλα σε ανθρώπους που πέρα από την ...μηχανική εφαρμογή υλικών θα σας διδάξουν και το καλλιτεχνικό κομμάτι της κάθε τεχνικής, αυτό είναι που διαφοροποιεί το τελικό αποτέλεσμα για όποιου είδους τέχνη-τεχνική και αν πρόκειται. 
Δείτε εδώ και ενημερωθείτε για το πρόγραμμα σεμιναρίων από το "Ταξίδι Δημιουργίας". 




from ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ http://ift.tt/1FfJblM
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου