Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Βαρθολομαίος: «Στηρίζουμε το έργο της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα!»

Βαρθολομαίος: «Στηρίζουμε το έργο της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα!»
Επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στο περιθώριο της επίσκεψης στην Τουρκία, όπου θα έχει επαφές στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, ενώ θα μετάσχει και…

Ο Βαρθολομαίος ευχήθηκε ο υπουργός να προωθήσει την «ανάπτυξη καλών σχέσεων με εντιμότητα, ειλικρίνεια και σεβασμό προς το διεθνές δίκαιο μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας».

Ευχήθηκε ακόμη, οι επαφές που θα έχει ο υπουργός στην Τουρκία, να στεφθούν με επιτυχία και πρόσθεσε ότι «στηρίζουμε το έργο της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα».

Μετά τη συνάντηση ο ΥΠΕΞ αναφερόμενος στην αποστολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έκανε λόγο για «βάλσαμο στην ψύχη των Ελλήνων». Σημείωσε το διάλογο που προωθεί το Πατριαρχείο με τόλμη, σύνεση και σοφία, με άλλες Εκκλησίες.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης «έδωσε τη στήριξή του, για τη συνάντηση που θα οργανωθεί το προσεχές Φθινόπωρο στην Αθήνα, για την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών στη Μέση Ανατολή» είπε ο υπουργός.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση και μίλησε για «ολόθυμη συμπαράσταση του υπουργού και της ελληνικής κυβέρνησης προς το Πατριαρχείο».

«Είναι ενίσχυση και ενθάρρυνση για μας, το να έχουμε την αλληλεγγύη της ελληνικής κυβερνήσεως» ανέφερε.



from ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - toxwni.gr http://ift.tt/1cIBmz0
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου