Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

50+ Ιδέες ΠΑΙΔΙΚΑ ΔΩΜΑΤΙΑ για ...ΔΥΟ



E

κεί που ο χώρος ύπνου, χώροι αποθήκευσης, γραφεία, πρέπει όλα να ...μοιραστούν στα δύο. Αν δε πρόκειται για παιδιά διαφορετικού φύλλου το "πρόβλημα" γίνεται λίγο πιο σύνθετο καθώς το καθένα δικαιούται και διακοσμητικά, σε ό,τι αφορά το συνολικό "στόλισμα" του δωματίου να χωρέσουν όσα αρέσουν στον καθένα και δίνουν το ...προσωπικό του στίγμα, πρέπει το δωμάτιο οπτικά να μπορεί να ανταποκριθεί στα γούστα και μιας ...πριγκίπισσας και ενός ...πειρατή.


Κρεβάτια
Ο τύπος και η διάταξη είναι συνάρτηση του συνολικά διαθέσιμου χώρου. Πάντως, γενικά, τα κρεβάτια κουκέτες απελευθερώνουν χώρο, θα τα βρείτε στην αγορά και σε μοντέλα με ενσωματωμένους αποθηκευτικούς χώρους κι αν πρόκειται τα παιδιά να ...συγκατοικήσουν στο ίδιο δωμάτιο για αρκετά χρόνια αξίζει τον κόπο αφού σχεδιάσετε μια παρόμοια λύση προσαρμοσμένη ακριβώς στις διαστάσεις και τον σχεδιασμό που σας χρειάζεται να απευθυνθείτε σε έναν ξυλουργό για να σας την κατασκευάσει από απλό ξύλο που μπορείτε ακόμη και εσείς να βάψετε/επεξεργαστείτε τελικά. Αυτή είναι η πιο οικονομική λύση για τέτοιους είδους ειδικές κατασκευές σε σχέση με τις, γενικά, ακριβές αντίστοιχες έτοιμες συνθέσεις ενώ την πιο οικονομική έτοιμη επιλογή αποτελούν τα απλά μεταλλικά κρεβάτια κουκέτες που θα βρείτε σε καταστήματα με έπιπλα αλλά και πολυκαταστήματα ειδών σπιτιού. 


Η καλύτερη διάταξη για απλά μεμονωμένα κρεβάτια, επίσης εξαρτάται από το σχήμα και τις συνολικές διαστάσεις του δωματίου, πάντως ένας "κανόνας" που μπορεί να σας διευκολύνει είναι να προσπαθήσετε, εάν είναι εφικτό, τα κρεβάτια ή να καταλαμβάνουν έναν μόνο τοίχο ή να τοποθετηθούν γωνιακά αξιοποιώντας τον χώρο της γωνίας στον οποίο μπορεί να τοποθετηθεί π.χ μια ψηλή βιβλιοθήκη που το κάτω χαμηλό μέρος τους θα χρησιμοποιείται και ως το κοινό κομοδίνο των παιδιών ή σε τοίχους με μεγάλο μήκος η τοποθέτηση των κρεβατιών σε σειρά 

Για να εξασφαλίσετε την ...ψευδαίσθηση του πραγματικά προσωπικού χώρου σε κάθε παιδί, μπορείτε να "διαχωρίσετε" το σημείο ύπνου τοποθετώντας ανάμεσα στα κρεβάτια τους ένα ψηλό έπιπλο-βιβλιοθήκη ή μια κουρτίνα, ένα παραβάν,  κλπ. που θα παραμένουν κλειστά τις ώρες ύπνου ενώ τις υπόλοιπες θα λειτουργούν διακοσμητικάχρησιμοποιώντας σε κάθε πλευρά διαφορετικά χρώματα σε υφάσματα, βάφοντας το ξύλο σε διαφορετικές αποχρώσεις κλπ. Το ίδιο ακριβώς, η διαφορετική όψη δηλαδή ακόμη και των τοίχων πίσω από τα κρεβάτια, διαφορετικής απόχρωσης κεφαλάρια κλπ. δημιουργούν και οπτικά έναν "διαχωρισμό" ώστε πραγματικά ο χώρος του κάθε παιδιού να είναι "διαφορετικός".

Γραφεία 
Η πιο πρακτική λύση, εάν δεν πρόκειται για ένα πραγματικά πολύ μεγάλο δωμάτιο που σας δίνει την δυνατότητα να τοποθετήσετε δύο κανονικά γραφεία σε διαφορετικό σημείο, είναι η δημιουργία ενός απλού ...πάγκου εργασίας με μήκος τέτοιο ώστε να χωρούν άνετα δύο καρέκλες. 


Τόσο το κάτω μέρος ενός τέτοιου "ραφιού" όσο ασφαλώς και το πάνω μέρος του τοίχου μπορούν να αξιοποιηθούν   με την τοποθέτηση πρόσθετων ραφιών-βιβλιοθήκες, μικρές συρταριέρες-κομοδίνα κλπ. ενώ μια λύση που εξασφαλίζει μια στοιχειώδη "αυτονομία" στο κάθε παιδί είναι και η τοποθέτηση γραφείου-ραφιού στις δυο πλευρές μιας απλής ανοιχτής ραφιέρας-βιβλιοθήκης (χωρίς πλάτη).

Ντουλάπα-αποθηκευτικοί χώροι 
Το πως θα βολέψετε τα κρεβάτια και τα γραφεία τους, ίσως αποδειχθεί ευκολότερο από το να χωρέσετε και να διαχωρίσετε ρούχα, παιχνίδια, κλπ. Τα παιδιά έχουν έτσι κι αλλιώς μιας ...τάση προς την ακαταστασία αν μοιράζονται και το ίδιο δωμάτιο απλώς στον ίδιο χώρο συχνά θα δημιουργείται ο ...πανικός δύο παιδικών δωματίων. :)
Δύο μικρότερες ντουλάπες είναι η ιδανική λύση, αν βεβαίως χωρούν στο δωμάτιο. Διαφορετικά σε μια μεγαλύτερη θα πρέπει να χωρέσετε τα ρούχα τους και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο χωρούν τοποθετείστε κουτιά, καλάθια κλπ. για αποθήκευση παιχνιδιών. Γράψτε το όνομα τους πάνω σε κάθε τέτοιον χώρο, χρησιμοποιήστε υφάσματα και γενικά υλικά πολύχρωμα δημιουργώντας μια ευχάριστη εικόνα που θα δίνει στην ιστορία ..."μαζεύω τα πράγματά μου" εντύπωση  "παιχνιδιού".

Δείτε και εδώ πολλές ιδέες και λύσεις για παιδικά δωμάτια που απλώς αν πρόκειται να φιλοξενούν δύο ή και παραπάνω παιδιά, θα τις ...προσαρμόσετε ανάλογα. 













































ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
http://ift.tt/1xxAUpk










from ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ http://ift.tt/1eCEX2v
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου