Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Decoupage και κρακελέ σε ΝΤΟΣΙΕ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗΣ



Έ


νας απλός και εντυπωσιακός τρόπος για να ...μεταμορφώσετε κλασσικά και εντελώς ...άκομψα ντοσιέ αρχειοθέτησης ή τα πολύ φθηνά άλμπουμ φωτογραφιών που θα βρείτε στο εμπόριο και στα οποία με αντίστοιχο τρόπο μπορείτε να αλλάξετε εντελώς την εμφάνιση του εξωφύλλου τους. Πολύ όμορφη ιδέα και για δώρα.
Αν θέλετε μπορείτε και να παραλείψετε το κρακελέ, εφαρμόζοντας στα αντίστοιχα σημεία απλή τεχνική παλαίωσης με πατίνα ή καφέ χρώμα και ασφαλώς τα πρόσθετα διακοσμητικά πχ δαντέλα, σχέδιο με περίγραμμα κλπ. όπως και οι γενικές αποχρώσεις αλλά και το ύφος της τελικής όψης (κλασσικό, φλοράλ ή πιο μοντέρνο ανάλογα με το χαρτί που θα χρησιμοποιήσετε) είναι θέμα προσωπικής επιλογής και γούστου. 



 ΥΛΙΚΑ-ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Ντοσιέ ή άλμπουμ φωτογραφιών
Χαρτοπετσέτα, κόλλα, βερνίκι για decoupage
- Ακρυλικό χρώμα (λευκό και πράσινο)
- Καφέ πατίνα ή καφέ ακρυλικό χρώμα
- Βερνίκι κρακελέ, χρώμα περιγράμματος (προαιρετικά)
Πατίνα καφέ (προαιρετικά ή μπορείτε και να την αντικαταστήσετε με καφέ μπογιά)
- Σίδερο, πινέλο, γυαλόχαρτο

T I P S


- Το τρυκ με το "σιδέρωμα" είναι ιδιαίτερα πρακτικό για το πολύ λεπτό χαρτί της χαρτοπετσέτας, ειδικά για αρχάριους, και σας επιτρέπει να την κολλήσετε εύκολα χωρίς να τσαλακώσει ή να σκιστεί αν όμως το προτιμάτε ή αν χρησιμοποιήσετε ρυζόχαρτο ή άλλο πιο χοντρό χαρτί ασφαλώς και μπορείτε να δουλέψετε με τον παραδοσιακό τρόπο: κόλλα και πινέλο. 

- Αν διαθέτετε μια σειρά των 6 βασικών αποχρώσεων από ακρυλικά χρώματα (άσπρο, μαύρο, μπλε, κίτρινο, πράσινο, πορτοκαλί) μπορείτε να δημιουργήσετε, αναμειγνύοντας τα,  όποια άλλη απόχρωση σας χρειάζεται σε μικρή ποσότητα. 

- Κάθε είδους υλικό-εργαλείο για κατασκευές decoupage θα τα βρείτε σε σε όλα τα καταστήματα με σχετικά είδη και σε πολλές διαφορετικές ποιότητες και τιμές για να επιλέξετε . Δείτε εδώ  έναν ενδεικτικό κατάλογο με τέτοια eshops

- Ασφαλώς και από φωτογραφίες, videos, οδηγίες κλπ, από όπου και αν τις αντλήσετε, σας δίνεται μια γενική εικόνα για κάθε είδους τεχνική και κυρίως η δυνατότητα να αποφασίσετε αν η όλη διαδικασία και το τελικό αποτέλεσμα σας αρέσουν, σας είναι χρήσιμα και θέλετε να ασχοληθείτεμε κάτι παρόμοιο. Με τις χειροποίητες κατασκευές συμβαίνει ό,τι ακριβώς και με κάθε άλλο αντικείμενο. Μπορείτε μόνοι σας να ενημερωθείτε, να διαβάσετε, μπορείτε και να το ...σπουδάσετε. Αν λοιπόν σας ενδιαφέρει να μάθετε την κάθε τεχνική εμπεριστατωμένα και σε βάθοςπαρακολουθήστε κάποια από τα πολλά σεμινάρια που πραγματοποιούν επαγγελματίες του χώρου, επιλέγοντας με κριτήριο όχι μόνον το κόστος, που ασφαλώς και είναι σημαντικός παράγοντας για όλους μας ειδικά αυτές τις δύσκολες εποχές, αλλά κυρίως επιλέξτε να μάθετε αυτό που σας ενδιαφέρει δίπλα σε ανθρώπους που πέρα από την ...μηχανική εφαρμογή υλικών κατέχουν και θα σας διδάξουν και το καλλιτεχνικό κομμάτι της κάθε τεχνικής, αυτό είναι που διαφοροποιεί το τελικό αποτέλεσμα για όποιου είδους τέχνη-τεχνική και αν πρόκειται. Δείτε εδώ και ενημερωθείτε για το πρόγραμμα σεμιναρίων από το "Ταξίδι Δημιουργίας". 




from ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ http://ift.tt/1NaomxA
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου