Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΨΗΦΙΔΩΤΑ με ΠΛΑΚΑΚΙΑ σε πήλινες ΓΛΑΣΤΡΕΣ



Α


κόμη και ως εντελώς αρχάριοι δεν θα χρειαστείτε πάνω από μισή ώρα για να ολοκληρώσετε την κατασκευής μιας τέτοιας γλάστρας μετρίου μεγέθους. 
Είναι ένας ιδιαίτερα εύκολος και οικονομικός τρόπος για να δημιουργήσετε είτε από παλιές φθαρμένες είτε και με καινούργιες απλές πήλινες γλάστρες μερικά πραγματικά ιδιαίτερα διακοσμητικά κομμάτια για το μπαλκόνι ή τον κήπο σας, που θα αναδειχθούν πολύ καλύτερα αν σε κάποιο σημείο συγκεντρώσετε 3-4 τέτοιες γλάστρες διαφορετικών μεγεθών φτιαγμένες με παρεμφερή-ταιριαστά μεταξύ τους ψηφιδωτά σχέδια. 



ΥΛΙΚΑ-ΕΡΓΑΛΕΙΑ
- πήλινη γλάστρα
- πλακάκι
- κόλλα για πλακάκια
- στόκο σε σκόνη (αναμειγνύεται με νερό)
- σφυρί, σπάτουλα, σφουγγάρι, εφημερίδα, γάντια


TIPS
- Το μοναδικό σημείο που χρειάζεται προσοχή σε όλες αυτού του τύπου τις ψηφιδωτές κατασκευές είναι ότι η στρώση στόκου θα πρέπει να επικαλύψει πλήρως την επιφάνειά τους, εισχωρώντας σε όλα τα μικρά και μεγαλύτερα κενά ανάμεσα στις ψηφίδες, ώστε μετά το τελικό στάδιο της διαδικασίας, το σκούπισμα του στόκου δηλαδή, η επιφάνεια του αντικειμένου να είναι λεία και ομοιόμορφη και με ίδιο πάχος-ύψος σε όλα τα σημεία  χωρίς κάποιες ψηφίδες να "ξεχωρίζουν" ψηλότερα από κάποιες άλλες. 

- Στόκο σε σκόνη θα βρείτε σε όλες τις μάντρες οικοδομικών υλικών και χρωματοπωλεία και σε πολλά χρώματα για την περίπτωση που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε λευκό

- Σε πολυκαταστήματα ειδών σπιτιού που πωλούν και είδη πλακιδίων θα βρείτε μεμονωμένα πλακάκια, προσφορές και πολύ φτηνά κομμάτια σε πολλά σχέδια, είναι η οικονομικότερη επιλογή για κατασκευές αυτού του τύπου.

- Σε πλακάκια με σχέδια μπορείτε αφού τα σπάσετε να τα κολλήσετε στην επιφάνεια της γλάστρας με τρόπο που το σχέδιο να ...συναρμολογηθεί ξανά, σαν ...παζλ. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα καλαίσθητο και το ίδιο ακριβώς μπορείτε να κάνετε χρησιμοποιώντας ως ...ψηφίδες, σπασμένα-φθαρμένα πορσελάνινα είδη σερβιρίματος (πιάτα, πιατέλες κλπ).

- Συνδυάζοντας κομμάτια από σπασμένα μονόχρωμα πλακάκια μπορείτε να δημιουργήσετε πάνω σε γλάστρες απλά ψηφιδωτά, πολύχρωμα σχέδια.



from ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ http://ift.tt/1BXULl7
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου