Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΠΥΡΓΟΙ από ΠΗΛΙΝΕΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ


Έ

νας πολύ απλός τρόπος για να ...χωρέσετε πολλές γλάστρες σε πολύ μικρότερο χώρο απ΄όσο θα χρειάζονταν αν τις τοποθετούσατε μεμονωμένα, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα πολύ ιδιαίτερο διακοσμητικό στοιχείο για τον κήπο ή το μπαλκόνι σας. 

Θα χρειαστείτε:
- Πήλινες γλάστρες (με τρύπα) σε διαφορετικά μεγέθη
- Μικρά φυτά
- Μπετόβεργα 
- Ακρυλικά χρώματα 


Βάψτε τις γλάστρες σε όποιες αποχρώσεις-σχέδια θέλετε και αφήστε να στεγνώσουν εντελώς.


Στερεώστε γερά την πρώτη και μεγαλύτερη σε μέγεθος γλάστρα στο χώμα, γεμίστε την με χώμα και στερεώστε στο κέντρο της την μπετόβεργα σταθερά σε εντελώς ευθεία θέση. Περάστε την επόμενη γλάστρα από την μπετόβεργα και ακουμπήστε την στο χώμα της προηγούμενης γλάστρας και σε ελαφρά κυρτή θέση, ώστε να δημιουργεί ένα κενό στο χώμα στο οποίο θα φυτέψετε.

Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο, χρησιμοποιώντας διαδοχικά γλάστρες όλο και μικρότερου μεγέθους, στερεώνοντας κάποιες πάνω στο χείλος της προηγούμενης και με τρόπο που σε κάθε μία να υπάρχει ελεύθερος χώρος για να φυτέψετε με άνεση μικρά φυτά. 

Για να δημιουργήσετε μια τέτοια σύνθεση στο μπαλκόνι χρησιμοποιείστε για βάση της κατασκευής (πρώτη γλάστρα) μια αρκετά μεγάλου μεγέθους ώστε μαζί με το βάρος του χώματος να είναι πραγματικά ...ακούνητη. 

Η όλη ...φιλοσοφία της κατασκευής, για να μένει απολύτως σταθερή, στηρίζεται στο ότι εντελώς αμετακίνητη και καλά στερεωμένη θα πρέπει να είναι και η μπετόβεργα

Μπετόβεργες θα βρείτε σε όλες τις μάντρες οικοδομικών υλικών όπου θα ζητήσετε και να σας την κόψουν σε όποια διάσταση-ύψος σας χρειάζεται, ανάλογα με το πόσες γλάστρες θα τοποθετήσετε σε μια τέτοια κατασκευή. 


Καταλληλότερα φυτά για τέτοιου είδους συνθέσεις είναι τα αρωματικά, βότανα, παχύφυτα κλπ. και γενικά φυτά αργής ή χαμηλής ανάπτυξης, διαφορετικά θα πρέπει να κλαδεύετε τακτικά ότι φυτέψετε έτσι ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν σωστά στον μικρό χώρο που αναλογεί στο καθένα. 


from ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ http://ift.tt/1LDErvr
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου