Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: DECOUPAGE σε ΚΑΛΑΘΑΚΙ για ψωμί



Κ

ατασκευή πραγματικά του ...δεκαλέπτου,  δεν θα σας πάρει περισσότερο για να ...σετάρετε ένα καλαθάκι για ψωμί χρησιμοποιώντας χαρτοπετσέτες σε σχέδια ταιριαστές με κάποιο σερβίτσιο σας ή για να φτιάξετε ένα τέτοιο μικρό διακοσμητικό καλαθάκι για κάθε χρήση
Θα χρειαστείτε μόνο ένα καλαθάκι, χαρτοπετσέτες, κόλλα και βερνίκι decoupage, πινέλο και ένα μαλακό σφουγγαράκι



Αραιώστε σε ένα πιατάκι την κόλλα decoupage με ελάχιστο νερό.
Αφαιρέστε το 2ο ή και 3ο φύλλο από τις χαρτοπετσέτες και κόψτε μεγάλα κομμάτια που να καλύπτουν το κάθε ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια του καλαθιού. 


Ακουμπήστε το χαρτί πάνω στο καλάθι, πιέστε με τα χέρια σας να σταθεί στην σωστή θέση και στην συνέχεια ταμπονάρετε με το σφουγγάρι όση ποσότητα αραιωμένης κόλλας χρειάζεται ώστε να σταθεροποιηθεί πλήρως. 


Αφού ολοκληρώσετε την διαδικασία, περάστε με πινέλο μια μικρή ποσότητα κόλλα σε ολόκληρη την επιφάνεια του καλαθιού, αφήστε να στεγνώσει και περάστε 2-3 χέρια βερνίκι decoupage. 

Για αυτού του τύπου κατασκευές, ιδανικές είναι οι λευκές-εκρού χαρτοπετσέτες με έτοιμο "φόντο", αυτές δηλαδή που το κεντρικό σχέδιο π.χ λουλούδι, αντικείμενο, παράσταση κλπ. είναι αποτυπωμένο μαζί π.χ με γράμματα που καλύπτουν το σύνολο του χαρτιού. 
Με τον τρόπο αυτό χρησιμοποιείτε για το decoupage ολόκληρο το χαρτί τους (δεν κόβετε δηλαδή μικρά μοτιφ από τα σχέδια) και μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής το "φόντο" ενσωματώνεται χρωματικά πλήρως πάνω στο φυσικό χρώμα του καλαθιού.
Για το κάτω μέρος του καλαθιού, χρησιμοποιείστε ολόκληρο το 1/4 μιας χαρτοπετσέτας και μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής, αφού στεγνώσει και το βερνίκι, "κόψτε" περιμετρικά το κομμάτι που περισσεύει με ένα σφουγγάρι γυαλόχαρτο ή το τραχύ μέρος από ένα απλό σφουγγάρι για τα πιάτα. 









ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
plumperfectandme.blogspot.gr








from ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ http://ift.tt/1HRIXHA
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου